ТРАДИЦИОНАЛЕН КОЛЕДАРСКИ ОГАН НА ПЛОШТАД ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

ТРАДИЦИОНАЛЕН КОЛЕДАРСКИ ОГАН НА ПЛОШТАД ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Традиционално и оваа година општина Битола со палење на традиционалниот коледарски оган го одбележа Коледе. Одбележувањето беше збогатено со музичка програма и настап на повеќе музички групи. За доброто расположение на плоштадот Гоце Делчев се погрижија групите Ѓердан, Бон Тон, Хераклеа, Прва Севда, Јошка Бенд и Софија Кочевска. Со најубави желби за многу здравје, среќа, љубов и успех на своите сограѓани градоначалникот им ги честита божиќните празници.

Kolede2016-1 Kolede2016-2 Kolede2016-3