БИТ ФЕСТ: ФЕСТИВАЛ 300 РАБОТИ ТРИСТА

БИТ ФЕСТ: ФЕСТИВАЛ 300 РАБОТИ ТРИСТА

На улицата Фуштани, пред кафе барот „Радост“, во 21 часот започна фестивалот “300 – Работи Триста“. Во рамките на фестивалот беа прикажани кратки филмови од ФИОФА. На отворањето гостуваа режисери, сценаристи, сниматели, монтажери од Чешка, САД, Индија, Ирска, Турција итн. Во рамките на првиот ден од фестивалот“300 – Работи Триста“ беше промовиран зборникот „Колегиумски записник 004“ филмски сценарија.