ЧЕСТВУВАЊЕ ПО ПОВОД РОДЕНДЕНОТ НА МИЛТОН МАНАКИ

ЧЕСТВУВАЊЕ ПО ПОВОД РОДЕНДЕНОТ НА МИЛТОН МАНАКИ

По повод роденденот на Милтон Манаки денес, градоначалникот на општина Битола д-р Владимир Талески, директорот на ИФФК „ Браќа Манаки„ Димитар Николов и кинематограферот и режисер Божидар Бота Николиќ, на гробот на Милтон Манаки положија свежо цвеќе и му оддадоа почит на првите киноматографери на Балканот браќата Манаки.

CestvuvanjeManaki_2015-1 CestvuvanjeManaki_2015-2 CestvuvanjeManaki_2015-3 CestvuvanjeManaki_2015-4 CestvuvanjeManaki_2015-5 CestvuvanjeManaki_2015-6 CestvuvanjeManaki_2015-7