ШЕСТА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

ШЕСТА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

Денес, по шестти пат, сe одржа хуманитарна акција за дарување на крв во организација на општинската администрација заедно со спортистите, како пример на здрави и хумани млади луѓе. Од минатата година, во акцијата се вклучуваат и спортските новинари.
„Во првопријавените хуманисти се спортистите од највисоките првенствени лиги од колективните спортови: кошарка, фудбал и ракомет, како и спортисти и спортски новинари кои се веќе препознатливи по нивното учество од минатите акции и континуирано ја покажуваат својата посветеност. Токму тие беа инспирација за денешниот слоган ХУМАНОСТ НА ДЕЛО кој ја одразува нивната докажаност која иако на почетокот беше иницирана од нас, сега овој настан за наше големо задоволство станува нивна сопствена иницијатива која ќе трае“ – изјави Гордана Цветковска Бошевска одговорна за спорт во Општина Битола.
Хуманитарната крводарителска акција, локалната самоуправа и спортистите ја организираат од 2014 година, со реализирање на две вакви акции годишно.

14963693_1446335292047464_951214395_o_resize 14964259_1446336852047308_2072764728_o_resize 14971360_10154667312489420_517325833_n1_resize 14975859_1446336048714055_2018055712_o_resize 14976025_1446335262047467_1692428118_o_resize 14997005_10154667312089420_1865792917_n_resize 15007628_1446337135380613_783986721_o_resize 15007822_1446336012047392_1679008374_o_resize