Џез концерт на Стефан Тасевски квартет – Магаза

Џез концерт на Стефан Тасевски квартет – Магаза

Вистниско врвно ужување во симбиоза на класичен и модерен џез со примеси на македонска традиционална музика украсена со генијалниот талент на тројцата   врвни музички уметници, Стефан Тасевски-кларинет, Горан Димитровски –џез гитарист и Игор Милевски-виолина, синоќа се случи  во дворот на Магазата во Битола.
Во преполната Магаза пред верната публика се претставија со изведби на композиции од светски познати композитори со преработен аранжман на следните дела:
Hazor-John Zorn, Марика турски каранфил-аранжман Стефан Тасевски, Горан Димитровски, Coban- Стефан Тасевски, Горан Димитровски, Minor swing-Django Reinhardt, Stephane Grappelli, Fuga y misterio Astor Piazzolla, аранжман Стефан Тасевски, Горан Димитровски,  Gogo,s song- Горан Димитровски, Khebar- John Zorn, Summer tune- Стефан Тасевски.
Проектот се реализира во програмата на битолско културно лето БИТ ФЕСТ 2015 под покровителство на Општина Битола.

BF2015_DzezMagaza_1 BF2015_DzezMagaza_2 BF2015_DzezMagaza_3 BF2015_DzezMagaza_4 BF2015_DzezMagaza_5 BF2015_DzezMagaza_6 BF2015_DzezMagaza_7 BF2015_DzezMagaza_8