14 ГОДИНИ ОД ЗАГИНУВАЊЕТО НА БРАНИТЕЛИТЕ КАЈ ВЕЈЦЕ

14 ГОДИНИ ОД ЗАГИНУВАЊЕТО НА БРАНИТЕЛИТЕ КАЈ ВЕЈЦЕ

На денешен ден пред 14 години кај Вејце, нашите бранители, синови македонски, го положија својот живот за слободата на Македонија, и за зачувување на суверенитетот и интегритетот на нашата држава.
По тој повод беше положено свежо цвеќе на Споменикот пред СВР Битола, Споменикот АНГЕЛ на бранителите во градскиот парк и на Споменикот на Бошко Најдовски  во с. Долно Оризари. Овој ден засекогаш ќе остане врежан во нашите сеќавања, а нивните имиња врежани во нашите срца и со златни букви испишани во историјата на нашиот град.

НЕКА ИМ Е ВЕЧНА СЛАВА!

SONY DSC

14_god_bran_4_15_3

SONY DSC