150 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

150 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

По повод 150 години од раѓањето на великанот на македонското револуционерно дело, делегација од Општина Битола, предводена од заменик градоначалникот Бојан Бојкоски, придружуван од советниците Ѓорѓи Ѓорѓиевски и Петар Николовски, положи свежо цвеќе пред Спомен куќата на Гоце Делчев во Битола.

Спомен музејот, говори за големото значење на Гоце Делчев, како и за времето кое овој револуционер го поминал во Битола во 1901 година, осветлувајќи ја борбата за национално и социјално ослободување, притоа, засилувајќи го револуционерното движење и револуционерниот дух помеѓу масите во округот.