4-ти НОЕМВРИ – ТРАДИЦИОНАЛНА НОЌНА АТЛЕТСКА ТРКА

4-ти НОЕМВРИ – ТРАДИЦИОНАЛНА НОЌНА АТЛЕТСКА ТРКА

Традиционално и оваа година по повод „4-ти Ноември“ Денот на ослободувањето на Битола, се одржа ноќната атлетска трка, која е во организација на Сојузот на спортови Битола и Сојузот на училишен спорт Битола. На трката  учество зедоа   ученици од основните и средните училишта.
На победниците односно за освоените први три места им беа доделени дипломи и медали, а наградите ги доделија градоначалникот на Општина Битола д-р Владимир Талески и заслужни спортисти и професори.

Trka4-tiNoemvri_2015-1 Trka4-tiNoemvri_2015-2 Trka4-tiNoemvri_2015-3