БИТ ФЕСТ-Театарска претстава „Мушичка“ режија Никола Ристов – НТ Велес

БИТ ФЕСТ-Театарска претстава „Мушичка“ режија Никола Ристов – НТ Велес

 

НТ Битола 
МУШИЧКА

Ова е комедија на анти-херои. Иако сите нивни слабости избиваат на виделина, самиот тек на приказната не тера да се поистоветуваме и да навиваме за карактерите. 
Приказните за сексот, за искрената љубов, за парите и храброста, за желбата и вољата ги носат на површина сите човечки слабости, дозволувајки ни безгранично да ги исмејуваме и сожалуваме.