БИТ ФЕСТ Концерт на групата Sheket band – Унгарија – Магаза

БИТ ФЕСТ Концерт на групата Sheket band – Унгарија – Магаза

 
Бендот е формиран во јануари 2007 година. Бенд со рефлексија на специфичен музички стил: традиционална музика од различни култури во единствен спој, комбинирана со други добро познати музички стилови.
Sheket band се прилагодува на унгарските домородни фолк елементи во своето музичко опкружување, кое што го носат бугарски, романски, ирски, српски ритми и мелодии. Во мал степен се вклучени перкусии и електронски инструменти, со што музиката е направена привлечна за сите генерации.
„Секој да ужива во нашата музика – тоа е нашата цел.  Ги откриваме најголемиот дел од нашите чувства за време на настапот“.