БИТ ФЕСТ 2013 –ПРЕМИЕРА НА ТЕАТАРСКАТА ПРЕТСТАВА „ДИВА“

БИТ ФЕСТ 2013 –ПРЕМИЕРА НА ТЕАТАРСКАТА ПРЕТСТАВА „ДИВА“

Софија Ристевска -режисер на претставата „Дива“ која  е во продукција на НУ Народен театар Битола и Општина Битола и е дел од официјалната програма на Битослкото културно лето Бит Фест.
„Во ова време на либерален капитализам , кога парите го организираат и структуираат човекот, се поставува генералното прашање, дали кариерата или семејството се есенцијата и смислата на животот?
Дали на овој век на материјални придобивки, личната и семејната среќа, ќе го има приматот врз борбата за финансиски успех? Дива го мпоставува прашањето , дали семејството  е сепак поважно од се?“
Автор :Маријана Нола
Режија :Софија Ристевска
Сценографија : Валентин Светозарев
Костимограф: Благој Мицевски
Кореограф: Кире Миладиноски
Фотографии, видео и графички дизајн: Сергеј Светозарев
Костимограф на фотосесија: Благој Мицевски
Светло: Игор Мицевски
Тон:Златко Кузевски

Играат:
Елена Мошевска
Маја Андоновска
Огнен Дранговски