ОТВОРЕН МЕЃУНАРОДЕН КАМП НА МЛАДИ НА ЦРВЕН КРСТ

ОТВОРЕН МЕЃУНАРОДЕН КАМП НА МЛАДИ НА ЦРВЕН КРСТ

 

   Општинската организација на Црвен крст Битола, за прв пат оваа година организира Меѓународен камп на млади на Црвен крст.
Кампот беше отворен на свечен начин во присуство на Градоначалникот Талески со постројување на црвенокрсташите во дворот на црквата Свети Димитриј во село Магарево на падините на Баба планина.