БИТОЛА ПРВО РАНГИРАН ГРАД ЗА БИЗНИС ВО ЈИ ЕВРОПА ЗА 2008

БИТОЛА ПРВО РАНГИРАН ГРАД ЗА БИЗНИС ВО ЈИ ЕВРОПА ЗА 2008

 
Во конкуренција на 22 града од ЈИ Европа, Битола според извештајот на Светска банка според нивните показатели за прописи во бизнисот и нивнотот спроведување е рангирана на прво место. Во таа насока се организира презентација на извештајот „ПРАВЕЊЕ БИЗНИСИ ВО ЈИ ЕВРОПА 2008“ на кој зборуваа директорот на Светска банка за ЈИ Eвропа г-ѓа Џејн Арметиџ, Заменик Премиерот НЕ Зоран Ставревски, Градоначалникот на Општина Битола г-дин Владимир Талески.

Градоначалникот Талески ги прими во својот кабинет Директорот на Светска банка за ЈИ Европа г-ѓа Џејн Арметиџ, Потпретседателот на Владата на РМ, Н.Е. Зоран Ставрески и Директорот на ФИАС, Светска банка г-дин Пјер Жислен