COVERLAND на Широк Сокак

COVERLAND на Широк Сокак

Во рамките на БИТ ФЕСТ 2015, Широк Сокак повторно беше место за културно и музичко доживување во Битола.

Бендот COVERLAND на битолската публика и многубројните туристи им приреди вистинска музичка атракција со изведба во живо од прерабоките на најпопуларните хитови од светскитетоп листи со drum and bass и house ритамот.

Идејата и целта на членовите на COVERLAND е, секоја преработка да ја доближи оригиналната верзија на  песната и музичката композиција  без да користи дополнителни компјутерски матрици и други технички преработки.

Изведбата помина во динамична и забавна атмосфера.

BF2015Coverland1 BF2015Coverland2 BF2015Coverland3 BF2015Coverland4 BF2015Coverland5 BF2015Coverland6