Свежо цвеќе по повод 70 години од бегството на политичките затвореници од Бугарскиот фашистички затвор во Битола

Свежо цвеќе по повод 70 години од бегството на политичките затвореници од Бугарскиот фашистички затвор во Битола

По повод 70 години од бегството на политичките затвореници од Бугарскиот фашистички затвор во Битола, Градоначалникот на Општина Битола др. Владимир Талески положи свежо цвеќе на споменикот, во близина на “Црн Мост”.