ПУШТЕНА ХЛОРНАТА СТАНИЦА ВО ФИЛТЕРНИЦАТА -ДИХОВО

ПУШТЕНА ХЛОРНАТА СТАНИЦА ВО ФИЛТЕРНИЦАТА -ДИХОВО

Во присуство на Грдаоначалникот Талески ,директорот на ЈП Водовод Зоран Илиевски , медиумите беше промовиран новиот системот за хлорирање на водата во градскиот водовод.
Се работи за инвестиција вредна 9 милиони денари која  е дел од планот за работа во текот на минатите години
Ситемот имал можност за далечинска видливост а со тоа и поголема конторола врз состојбата со неговото автоматизирање се обезбедувала поголема сигурснот и паралелна можност за понатамошна анализа.
Во следната  фаза ќе се постават  мерни единиси на одредени делови на градската водоводна мрежа.
 Градоначалникот најави нов заеднички проект со Водовод кој ќе се финасира од Европската банка и ќе ги приклучи останатите населени места и поранешни општини на градскиот водовод.