ПРВА ОФИЦИЈАЛНА ПОСЕТА НА ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДОРКА

ПРВА ОФИЦИЈАЛНА ПОСЕТА НА ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДОРКА

Новиот амбасадор на Германија во Рерпублика Македонија, Н.Е Кристине Д. Алтхаузер, оствари прва официјална посета на општина Битола. На средбата со градоначалникот, д-р Владимир Талески, се разговараше за досегашната соработка, но и интензивирање на истата во областа на културата и економскиот развој.