ПОСТАВЕН КАМЕН ТЕМЕЛНИК НА НОВАТА ГРИНФИЛД ИНВЕСТИЦИЈА НА „КРОМБЕРГ И ШУБЕРТ“

ПОСТАВЕН КАМЕН ТЕМЕЛНИК НА НОВАТА ГРИНФИЛД ИНВЕСТИЦИЈА НА „КРОМБЕРГ И ШУБЕРТ“

Во присуство на Премиерот на РМ НЕ Никола Груевски , Министерот за странски инвестиции Веле Самак, Вицепремиерот задолжен за економски прашања Владимир Пешевски, Градоначалникот на Битола м-р Владимир Талески  Мартин Пасерн – главниот оперативен директор на „Кромерг и Шуберт“ се постави камен темелник на новата германска фирма за производство на кабелски инсталации во автомобилската индустрија „Кромберг и Шуберт“ во ИЗ „Жабени“.
Фирмата планира да стартува со производство првата половина од идната година и да отвори 2 500 нови работни места.