ПРЕМИЕРОТ НИКОЛА ГРУЕВСКИ НА ИСЕЛЕНИЧКАТА СЕМАКЕДОНСКА СРЕДБА ВО ТРНОВО

ПРЕМИЕРОТ НИКОЛА ГРУЕВСКИ НА ИСЕЛЕНИЧКАТА СЕМАКЕДОНСКА СРЕДБА ВО ТРНОВО

    Во дворот на црквата „Св. Богородица“ во селото Трново се одржа традиционална 39-та светска семакедонска иселеничка средба на која учествуваа иселеници Македонци иселени во Австарлија, Америка, Европа. На средбата зборуваше премиерот Никола Груевски, Градоначалникот Владимир Талески, претседателот на Матицата на иселениците Иван Џо Петревски, и претседателот на Светскиот Македонски конгрес Тодор Петров.