МЕРКИ ЗА ЗАШТИТА ОД НОВАТА ОПАСНОСТ ЗА ПЕЛАГОНИЈА

МЕРКИ ЗА ЗАШТИТА ОД НОВАТА ОПАСНОСТ ЗА ПЕЛАГОНИЈА

Пелагонискиот кризен штаб на претпладневниот состанок се договори да биде испратена дополнителна градежна механизација во Новаци и Могила, со цел да се санираат последиците од поплавите и да се зајакнат насипите затоа што се очекува ново надоаѓање на реката Црна.

Дождот ги зголемува проблемите и во Логоварди. Жителите од ова село се борат со водата кој им поплави и куќи и дворови и ниви. Ситуацијата се проверува и во Егри и Оптичари.

До крајот на денот зависно од потребите ќе биде закажан нов состанок на кризниот штаб со цел да се констатираат состојбите и да бидат договорени нови активности.