БИТ ФЕСТ 2009 – ЛОКУМ ФЕСТ

БИТ ФЕСТ 2009 – ЛОКУМ ФЕСТ

Во организација на Општина Битола и Центарот за култура деконтаминација и оваа година традиционално се одржа фестивалот на музиката и традицијата Локум фест. Пред бројната публика во старата битолска чаршија  настапија познати музички имиња како: Вања Лазарова, Трио Јорданов –Бугарија, Кочани оркестар и Кинг Нетков.