Midnight Coffee Session – Етно фјужн концерт Магаза

Midnight Coffee Session – Етно фјужн концерт Магаза

Концерт на Midnight Coffee Session

Чешката атрактивна и светски познатиот бенд Midnight Coffee Session, пред битолчани се претстави со атрактивен музички перформанс исполнет со пријатна атмосфера и незаборавно музичко доживување.
Јавноста  ги знае по нивниот нетрадиционален стил на музика каде се вкрстува џезот, народниот мелос, популарните песни и филмски аранжмани.
Midnight Coffee Session постојат од 2010 годин. Со својот петгодишен стаж имаат учествувано на светски натпревари, отсвирени бројни концерти и се главните виновници за атрактивните  приватни  настани.
Midnight Coffee Session се: Јан Брадац-виолина, Јозеф шапкар-виола, Михал Громбриќ- цимбалом, Хана Пацулова-бас и Мари Гилберт-пеење
Музичкиот перформанс беше во програма на десеттиот БИТ ФЕСТ 2015.

BF2015MidnightCoffee_1 BF2015MidnightCoffee_2 BF2015MidnightCoffee_3 BF2015MidnightCoffee_4 BF2015MidnightCoffee_5 BF2015MidnightCoffee_6 BF2015MidnightCoffee_7 BF2015MidnightCoffee_8