Трка за светска хармонија

Трка за светска хармонија

 

   Пречек на трката за светска хармонија која што се трча во повеќе од 70 земји во светот. Идејата на трката е на секој граѓанин да му се даде шанса са учествува во напорот за светска хармонија. На пречекот на трката покрај градоначалникот на општината Битола г-дин Владимир Талески, зедоа учество голем број на деца, младинци и културно уметнички друштва од Битола.