ОРДЕН ОД ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЗА ПОЧЕСНИОТ КОНЗУЛ НА РОМАНИЈА ВО БИТОЛА

ОРДЕН ОД ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЗА ПОЧЕСНИОТ КОНЗУЛ НА РОМАНИЈА ВО БИТОЛА

За својата голема активност како почесен конзул на Романија во Битола, конзулот Александру Мамакис беше награден со високо признание – орден од претседателот на Романија.
На денешната средба Мамакис информираше за своите досегашни заложби, како и за идните заеднички планови кои ќе се реализираат во соработка со општина Битола.Во идниот период, Романија планира отворање и на канцеларија за економски прашања во Битола, како и интензивирање на понатамошните активности во останатите области.