ПОДГОТОВКИ ОКОЛУ 30-ТО ЈУБИЛЕЈНО ИЗДАНИЕ НА ФИЛМСКИОТ ФЕСТИВАЛ „БРАЌА МАНАКИ“

ПОДГОТОВКИ ОКОЛУ 30-ТО ЈУБИЛЕЈНО ИЗДАНИЕ НА ФИЛМСКИОТ ФЕСТИВАЛ „БРАЌА МАНАКИ“

Градоначалниот Владимир Талески  имаше работна средба со директорката на филмскиот фестивал „Браќа Манаки“ лабина Митевска околу подготовките за јубилејното издание на фестивалот од технички аспект.
Фестивалот оваа година ќе го отвори филмот оскаровец „Сламдог милионер“. Новина на овогодинешниот фестивал е присуството на голем број звучни имиња од филмската уметност, како и присуството на 7 најважни филмски фонда каде ќе може да се аплицира за сума од половина милион евра.