ДЕЛЕГАЦИЈА НА ПАКИСТАНСКИОТ НАРОД ХУНЗИ ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

ДЕЛЕГАЦИЈА НА ПАКИСТАНСКИОТ НАРОД ХУНЗИ ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

Делегацијата на пакистанскиот народ Хунзи предводена од принцот Газанфер Али Кан и принцезата Рани Атка во официјална посета на Битола. Остварија средба со Градоначалникот Талески, го посетија  античкиот локалитет Хераклеја и имаа прошетка по Широк сокак.