Прес по повод премиерата на операта Дон Пасквале

Прес по повод премиерата на операта Дон Пасквале

 

Прес во Порта џез по повод најавата на премиерата на операта Дон Пасквале на 07.09.2005 год. На пресот присусутвуваше и диригентот Јосип Сего од Загреб.
    Исто така беше потпишан договор со авторот и диригентот Џело Јусиќ за иведба на неговиот мјузикл „Денот на љубовта“ кој се планира да се реализира напролет.