ПРОДОЛЖИ ПРОЛЕТТНОТО ЧИСТЕЊЕ НА ГРАДОТ

ПРОДОЛЖИ ПРОЛЕТТНОТО ЧИСТЕЊЕ НА ГРАДОТ

Од евидентираните 18 депонии на територијата на Општина Битола исчистени се 14 депонии, започнува санација на улиците, а Комуналец хотикултурно ја раззубавува Битола
 
Една недела од почетокот на акцијата за чистење на дивите депонии во Битола, на терен се констатира дека работата ќе продолжи уште неколку дена.  Општина Битола се вклучи во расчистување на дивите депонии заедно со јавните претпријатија од градот. 
ЈП Комуналец после завршувањето на зимата е вклучено во  акцијата за расчистување на училиштата, градинките итн,, Комуналец е на терен и со метларките и цистерната за прскање вода, ги расчистува сите улици, а исто така и го раззеленува градот.