ПОЛОЖЕНО СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПО ПОВОД 11ОКТОМВРИ

ПОЛОЖЕНО СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПО ПОВОД 11ОКТОМВРИ

По повод 11 октомври пред споменикот на Народноослободителната војна на Македонија свежо цвеќе положи Градоначалникот на општина Битола, претставници на Советот на општината, Сојузот на борци и претставници на политичките партии.
„Овој ден потсетува на времето на една значајна генерација, време пример за сите генерации, за младите кои во тој период обединети околу идејата за самостојна Македонија тргна во ослободителна борба која воедно беше и национална борба за независна Македонија” изјави д-р Владимир Талески градоначалник на општина Битола.