ОБЕЛЕЖАНИ 105 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА АЛЕКСАНДАР ТУРУНЏЕВ

ОБЕЛЕЖАНИ 105 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА АЛЕКСАНДАР ТУРУНЏЕВ

Градоначалникот Талески , членови на Советот на Општина Битола, преставници на ОО ВМРО-ДПМНЕ , положија свежо свеќе на гробот на македонскиот војвода Александар Турунџев на светонеделските гробишта. Со ова беа обележани 105 год. неговата смрт на Ат-пазар.