ЗАНАЕТЧИИТЕ ГО ОДБЕЛЕЖАА ДЕНОТ НА СВОЈОТ ЗАШТИТНИК – СВЕТИ СПИРИДОН ЧУДОТВОРЕЦ

ЗАНАЕТЧИИТЕ ГО ОДБЕЛЕЖАА ДЕНОТ НА СВОЈОТ ЗАШТИТНИК – СВЕТИ СПИРИДОН ЧУДОТВОРЕЦ

 
На денот на својот заштитник, Свети Спиридон Чудотворец, регионалната занаетчиска комора организираше традиционална свеченoст. На свеченоста присуствуваше и градоначалникот на општина Битола, д-р Владимир Талески и митрополитот преспанско пелагониски г.Петар.