БИТ ФЕСТ 2011- Театарска претстава "Геноцид 21" од Драмски театар Скопје

БИТ ФЕСТ 2011- Театарска претстава "Геноцид 21" од Драмски театар Скопје

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

   
 Битолчани имаа можност да ја проследат театарската претстава „Геноцид21“ во изведба на Драмски театар од Скопје.
Приказна за уривањето, пиеса за војната за мирот, за лагата, за вистината,за злосторството, за казната за стапицата, за слободата, за раѓањето, заубиството, за мажот и жената, за децата, за нас, за другите , за мечтата, за убивањето на една мечта, за тоа како може да се издржи насилието и навредите, за минатото и за бескрајот.