БИТ ФЕСТ 2011 – концерт "Music progressive quartet"

БИТ ФЕСТ 2011 – концерт "Music progressive quartet"

Препознатлив по композициите со традиционална музика Music Progressive Quartet свој концерт одржаа пред битолската магаза.

Во нивните композиции најчесто се користат теми и мотиви од македонската традиционална музика, но и мотиви од други фолклорни подрачја и сето тоа изведено на инструменти кои најчесто се застапени во класичната музика како што се обоата, виолината, виолата и виолончелото.

Во 2010 Music Progressive Quartet го издаде својот прв носач на звук
насловен како ,,Stream”.