БИТ ФЕСТ 2011- Театарска претстава "Геноцид 21" од Драмски театар Скопје

БИТ ФЕСТ 2011- Театарска претстава "Геноцид 21" од Драмски театар Скопје

   
 Битолчани имаа можност да ја проследат театарската претстава „Геноцид21“ во изведба на Драмски театар од Скопје.
Приказна за уривањето, пиеса за војната за мирот, за лагата, за вистината,за злосторството, за казната за стапицата, за слободата, за раѓањето, заубиството, за мажот и жената, за децата, за нас, за другите , за мечтата, за убивањето на една мечта, за тоа како може да се издржи насилието и навредите, за минатото и за бескрајот.