БИТОЛА МОРА ДА ЈА РАЗУБАВИМЕ

БИТОЛА МОРА ДА ЈА РАЗУБАВИМЕ

Кога авангардниот стил ќе се надополни со  градската архитектура, се добива комбинација на современото и традиционалното. Следуваат убавите бои на црната подлога. На темното, може да му се даде живот. Така, младите уметници ќе дадат нови бои, шареноликост и живост на ѕидот кај поранешна Шехерезада. И ѕидовите може да бидат поубави во урбана Битола.