БИТФЕСТ 2015 – КУД Гоце Делчев

БИТФЕСТ 2015 – КУД Гоце Делчев

Хераклеа повторно беше сцена за КУД „Гоце Делчев“ – Битола.

Амфитеатарот на најстариот локалитет во Битола, Хераклеа беше преполн со гости кои ја дадоа поддршката на најголемите амбасадори за зачувување, негување и афирмација на изворната фолклорна традиција во Македонија  и светот.

BF15_kud_g_delcev_1 BF15_kud_g_delcev_2 BF15_kud_g_delcev_3 BF15_kud_g_delcev_4 BF15_kud_g_delcev_6 BF15_kud_g_delcev_7 BF15_kud_g_delcev_8 BF15_kud_g_delcev_9 BF15_kud_g_delcev_10 BF15_kud_g_delcev_12