БИТ ФЕСТ:КОНЦЕРТ НА СЕФАРДСКА МУЗИКА

БИТ ФЕСТ:КОНЦЕРТ НА СЕФАРДСКА МУЗИКА

Настанот беше отворен од страна на Амбасадорот на Израел во Македонија Н.Е Дан Оријан со промоција на документарниот филм на Пјер Лави „Специјалната посета во Македонија“. Документарниот филм е направен по посетата на лица со посебни потреби од Израел, кои минатата година ја посетија Битола и други градови во Македонија, во организација на Амбасадорот Дан Оријан. Веднаш по проекцијата следуваше концерт на сефардска музика етно кој направи прекрасна атмосфера во Културниот центар Магаза.