БИТ ФЕСТ:ПОЕТСКИ СИНТЕЗИ:ПОЕТСКИ СИМПОЗИУМ

БИТ ФЕСТ:ПОЕТСКИ СИНТЕЗИ:ПОЕТСКИ СИМПОЗИУМ

Во рамките на вториот ден од фестивалот „Поетски синтези“, во малата сала на Центар за култура, се одржа „Поетски симпозиум“, насловен „Белезите на современата македонска и балканска поезија“. Исто така, беше промовиран и зборникот: „Поетски пораки за мир“, а беа претставени и наградените автори – добитници на  наградата „Поетски гравитации“.