БИТ ФЕСТ: БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ: „ХАМЛЕТ СТАПИЦА“

БИТ ФЕСТ: БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ: „ХАМЛЕТ СТАПИЦА“

Во рамки на петтиот Интернационален „Битола Шекспир фестивал“, Казак Драмски театар од Караганда, Казахстан, ја одигра претставата „Хамлет – стапица“. Претставата е работена според оригинален текст на Шекспир, со сценска адаптација на режисерот. Во претставата, која го нуди гледиштето на режисерот Куандик Касимов,  Хамлет стои пред публика и чита Куран, а крајот му е оставен на гледачот и неговата имагинација самиот да го одбере.