БИТ ФЕСТ – “БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ” „РИЧАРД ТРЕТИ“

БИТ ФЕСТ – “БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ” „РИЧАРД ТРЕТИ“

Театарската претстава „Ричард Трети“ во изведба на НУЦК „Ацо Шопов” – Театар Штип, а во режија на Пламен Марков, беше дел од шестиот ден на фестивалската програма на Битола Шекспир фестивал, во рамки на Битолското културно лето „БИТ ФЕСТ 2017“.