БИТ ФЕСТ: ВЕЧЕР НА МАКЕДОНСКИ НАРОДНИ ПАТРИОТСКИ ПЕСНИ

БИТ ФЕСТ: ВЕЧЕР НА МАКЕДОНСКИ НАРОДНИ ПАТРИОТСКИ ПЕСНИ

Во Завод и Музеј во рамките на програмата на Битолското културно лето БИТ ФЕСТ  се одржа целовечерен концерт на аранжирани, разработени, македонски народни патриотски песни за пијано и глас. Настапија: Ернес Ибраимовски – баритон и Андреја Наунов – пијано. Како гостин на концертот настапи Влатко Груевски – тенор.