БИТ ФЕСТ: “МИГРАНТСКАТА И БЕГАЛСКАТА КРИЗА ВО ЕВРОПА:ДАЛИ ПАНДОРИНАТА КУТИЈА Е ОТВОРЕНА?“ – ПРОМОЦИЈА НА НАУЧНО ИЗДАНИЕ

БИТ ФЕСТ: “МИГРАНТСКАТА И БЕГАЛСКАТА КРИЗА ВО ЕВРОПА:ДАЛИ ПАНДОРИНАТА КУТИЈА Е ОТВОРЕНА?“ – ПРОМОЦИЈА НА НАУЧНО ИЗДАНИЕ

Во рамките на Бит Фест 2017, се одржa промоција на специјалниот број на научното списание Journal of Liberty and International Affairs, посветен на миграциската криза во Европа, насловен како: “Migrant and Refugee Crisis in Europe: Was Pandora’s Box open?  На настанот свое обраќање имаа Проф. д-р Горан Илиќ – главен уредник на меѓународното научно списание Journal of Liberty and International Affairs и Доц.д-р Ангелина Станојоска – уредник на специјалниот број.