БИТ ФЕСТ: „ПЕСНИ ЗА ТАТКОВИНАТА – НИКОЛА ЈОНКОВ ВАПЦАРОВ“ – МОНОДРАМСКИ СПЕВ НА ПЕТАР ТЕМЕЛКОВСКИ

БИТ ФЕСТ: „ПЕСНИ ЗА ТАТКОВИНАТА – НИКОЛА ЈОНКОВ ВАПЦАРОВ“ – МОНОДРАМСКИ СПЕВ НА ПЕТАР ТЕМЕЛКОВСКИ

Во малата сала на Центарот за култура, актерот Петар Темелковски, пред битолската публика претстави монодрамски спев насловен „Песни за татковината од Никола Јонков Вапцаров“. Монодрамскиот спев, Темелковски го организира во чест на поетот и одбележувањето на 75 години од неговото убиство.