Денови на ромската култура – Ракометно игралиште

Денови на ромската култура – Ракометно игралиште

На ракометно игралиште во рамките на БИТ ФЕСТ 2015, се одбележа настанот Денови на ромската култура.
Настанот   имаше за цел да ја промовира ромската музика, култура и обичаи.
Настанот беше во реализација на Баирска светлина од Битола.

BF2015RomskaKultura1 BF2015RomskaKultura2 BF2015RomskaKultura3 BF2015RomskaKultura4 BF2015RomskaKultura5 BF2015RomskaKultura6