Изложба на Иванчо Талевски во Магаза

Изложба на Иванчо Талевски во Магаза

Еден од најзначајните и најнаградуваните битолски автори кој живее и работи во најеминентниот  американски универзитет во САД- University of Pennsylvania, Иванчо Талевски, пред битолската публика се претстави со своја изложба во Магазата.

Изложбата  е одличен момент и прилика, битолската уметничка сцена да биде збогатена со неговите дела, искуство и креативно творештво.

Целиот настан беше реализиран во рамките на битолското културно лето БИТ ФЕСТ 2015

BF2015IzlozbaTalevski_1 BF2015IzlozbaTalevski_2 BF2015IzlozbaTalevski_3 BF2015IzlozbaTalevski_4 BF2015IzlozbaTalevski_5 BF2015IzlozbaTalevski_6 BF2015IzlozbaTalevski_7