КОНСТИТУИРАН СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БИТОЛА

КОНСТИТУИРАН СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БИТОЛА

На денешната седница на Советот на општина Битола, беше конституиран новиот Совет на општината.

На седницата се изврши верифицирање на мандатите на членовите на новиот состав на Советот на општина Битола, a новите советници дадоа свечена изјава.

За претседател на Советот на општина Битола избрана е Габриела Илиевска од независната група на советници Поинаку.

Градоначалникот Тони Коњановски упати честитки до сите советници и претседателот на Советот, нагласувајќи дека ваквиот избор го покажува демократскиот капацитет на новиот совет, при што интересите на граѓаните се над се.

Советот на општина Битола, со мандат од 2021 – 2025 година го сочинуваат 13 советници од ВМРО ДПМНЕ и коалицијата, 11 советници од СДСМ, 3 советници од независната група на советници Поинаку, 2 советници од Левица, 1 од ЛДП и 1 од ДУИ.