Концерт во Магазата на дувачко трио: обоа, кларинет и фагот

Концерт во Магазата на дувачко трио: обоа, кларинет и фагот

Дворот на битолската Магаза повторно беше место каде се вкрстија нежните звуци на обоата, кларинетот и фаготот.

Триото, Татијана Петрушевска, Игор Бакревски и Марјан Милошевски е оформено како резултат на долгогодишна соработка на членовите во Оркестарот на МОБ.

Нивната цел е да се развие концертната дејност како ансамбл, вон активностите во оркестарот.  За време на концертот осебен акцент се стави на изведувањето премиерни
дела и дела од Македонски композитори.
Членовите на триото се на први позиции во оркестарот, I обоа, I кларинет, I фагот.
Во својата активност како инструменталисти забележуваат и соло-рецитали,концерти и други камерни ансамбли.
Пред публиката настапија со :
Paul Pierne – ,,Bucolique Variee”
Ljubomir Brandzolica – Suita od Baletot ,,Dubrovnicka legenda”
Detstvo, Saracen, Stara saga, Pomorska igra, Vrakjanje
Christopher Ball – Pet Bagateli
Humoresque, Pastorale, Waltz, a la Baroque, Country Dance
Jacques Ibert – Pet Piesi
Allegro vivo, Andantino, Allegro assai, Andante, Allegro quasi marziale
Georges Auric – Trio
Decide, Romance, Final

BF2015DuvackoTrioMagaza_1 BF2015DuvackoTrioMagaza_2 BF2015DuvackoTrioMagaza_3 BF2015DuvackoTrioMagaza_4 BF2015DuvackoTrioMagaza_5 BF2015DuvackoTrioMagaza_6