Концерт на светска музика ТРИБАЛ ВЕДА

Концерт на светска музика ТРИБАЛ ВЕДА

Плоштадот Магнолија,  повторно беше вистинска музичка атракција од кадешто се слушнаа различни светски музички интерпретации во изведва на познатиот француски бенд ТРИБАЛ ВЕДА.
Француско светски познатиот бенд  ги воодушеви битолчани и многубројните туристи со изборот на микс на звуци од различни култури од сите континети меѓу кои  се најде и балканската музика.
Францускиот бенд ТРИБАЛ ВЕДА  е на своја балканска турнеја, а  во Битола се претставија во програмата на јубилејното културно лето БИТ ФЕСТ 2015.

BF2015_KoncertVeda_1 BF2015_KoncertVeda_2 BF2015_KoncertVeda_4 BF2015_KoncertVeda_5 BF2015_KoncertVeda_6 BF2015_KoncertVeda_7 BF2015_KoncertVeda_8