НЕКА НИ Е ЧЕСТИТ 8МИ СЕПТЕМВРИ ДЕНОТ НА ДРЖАВНОСТА

НЕКА НИ Е ЧЕСТИТ 8МИ СЕПТЕМВРИ ДЕНОТ НА ДРЖАВНОСТА

Во 1991 година, македонскиот народ излезе на референдум, каде својот глас го даде за самостојна, независна и суверена држава, односно Република Македонија.

По тој повод градоначалникот на општина Битола д-р Владимир Талески, положи свежо цвеќе пред  споменикот на паднатите борци од НОБ.

„Го честитам големиот  празник, 8 ми Септември, денот на државноста на Република Македонија. Посакувам добро здравје, многу успех и големи ангажмани на сите нас, затоа што времето е навистина би рекле политички, многу сложено, не само овде на балканот туку и во целиот свет. Што значи дека ангажманот треба да биде уште поголем за развој на Република Македонија.“ изјави градоначалникот Талески.

Septemvri_8_2015_1 Septemvri_8_2015_2 Septemvri_8_2015_3