НОВОГОДИШНО ЕДУКАТИВНО ДРУЖЕЊЕ СО ОМИЛЕНИТЕ ДЕТСКИ ЈУНАЦИ НИЗ БИТОЛА

НОВОГОДИШНО ЕДУКАТИВНО ДРУЖЕЊЕ СО ОМИЛЕНИТЕ ДЕТСКИ ЈУНАЦИ НИЗ БИТОЛА

„Насмевка на лицето, љубов во срцето. После овие желби две Новата година нека ви донесе најубаво СЕ. Среќни и исполнети детски денови ви посакува Општина Битола“.

Со ваква честитка и многу други едукативни пораки и мали слатки изненадувања, Кловнот Заги, Мики и Мини Маус, Чејз, Елса, Принцезата Бел, придружувани од Дедо Мраз и Баба Мразица и Новата година низ Широк Сокак, внесуваат посебна радост во детските срца.

Ликовите од бајките, со своите подароци и приказната која ја носат со себе преку ликот кој го претставуваат, токму до детските срца ја пренесуваат желбата за победа на доброто над злото и радост за секое дете, токму онака како што и завршуваат најубавите бајки.

„Среќна Нова година, дечиња наши. Во Новата година ништо да не ве плаши. Здравје, љубов, радост и смеа, среќни мигови да имате во неа“. Со љубов од Битола